Wat NNAA voor u kan betekenen

Wij zijn gespecialiseerd in asbest en kunnen u op verschillende manieren van dienst zijn.

Asbestinventarisaties

Asbestinventarisaties

Voor alle gebouwen op objecten van voor 1994 dient u voor sloop of verbouw een asbestinventarisatie te hebben die gericht is op de werkzaamheden die u gaat uitvoeren.

Heeft u twijfels over een bouwkundige (asbest)toepassing? We kunnen de samenstelling van het product onderzoeken op de aanwezigheid van asbest, vanuit daar kijken we verder naar de verschillende opties.

Heeft u een schuur waarvan het dak asbest verdacht is? Gaat u verbouwen en uw woning is van voor 1994?

NNAA kan de juiste rapportage voor u verzorgen, ook als het seriematige bouw, schepen of andere bouwwerken betreft zoals bruggen en tunnels.

Cursus asbest herkennen

Wilt u uw collega’s voorlichten over asbest en over de gevaren daarvan, over wetgeving en risico’s voor werknemer en werkgever of vraagt u zich als buurt af wat asbest of het asbest daken besluit 2024 voor u betekent?

Wij bieden u cursussen en informatieavonden op maat aan.

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

NEN 2991 / inkaderingsonderzoek

NEN 2991 / inkaderingsonderzoek

Asbest is een duurzaam product, echter is het toegepast als toevoeging en is het materiaal om het asbest minder bestand tegen de diverse invloeden.

Als asbest beschadigd raakt moet er in veel gevallen nader onderzoek plaatsvinden. In de meeste gevallen kan dit door het uitvoeren van een inkaderingsonderzoek, met dit onderzoek kunnen we vaststellen of er een verspreiding van asbest heeft plaatsgevonden.

Mocht er een asbestverontreiniging zijn, is er afhankelijk van het type asbest een NEN 2991-onderzoek noodzakelijk waarbij ook de asbestconcentratie in de lucht gemeten moet worden.

NNAA kan deze onderzoeken indien nodig voor u uitvoeren.

Monsteranalyse

Monsteranalyse

U kunt ook een asbest verdacht monster bij ons afleveren in luchtdicht dubbel verpakt plastic zodat we dit kunnen onderzoeken (zie onze prijslijst).

*wij wijzen u erop dat het bewerken dus ook het breken van asbesthoudend materiaal niet is toegestaan mits voorzien van de juiste certificaten.

Contra-expertise & -advies

Contra-expertise & -advies

Soms heeft u een inventarisatierapport of een advies en is het niet wat u gedacht  of gehoopt had. Soms vraagt u zich af  “kan dit ook anders”. NNAA denkt graag met u mee over andere oplossingen.

Vraagt u zich als vastgoedeigenaar af hoe u met de asbestproblematiek om moet gaan, of hoe u grip op asbest krijgt?

Vraagt u zich af hoe u meer grip op kosten en overlast kunt krijgen?

Wij gaan graag met u in gesprek.

© 2024 NNAA - Noord Nederlands Asbest Advies